Een cruciaal onderdeel van een gevelrenovatie is de gevelherstelling. Alleen buitenmuren in optimale staat kunnen weer en wind uit uw woning houden. Tenzij u zelf in het vak zit laat u een gevelherstelling best door specialisten met ervaring uitvoeren. Een beschadigde gevel is tenslotte een invitatie voor doorslaand vocht, een vochtprobleem waar niemand op zit te wachten en dat u zo snel mogelijk wilt verhelpen.

Slijtage vraagt om gevelherstelling

gevelherstellingDoor blootstelling aan de elementen, zoals extreem weer, wind en zelfs Uv-stralen slijt uw gevel stukje bij beetje in de loop der decennia. Bij oudere gevel ziet u deze gebreken in beschadigd voeg- of steenwerk, scheuren, barsten, kieren, of gaten. Ook kunt u last krijgen van algen- of mosgroei of zoutafzetting in geval van een vochtprobleem. Deze gebreken tasten de beschermende werking van een gevel aan. Gevelherstelling biedt dan de oplossing.

Reiniging en herstel

Voordat we aan de gevelherstelling beginnen, moet de gevel schoon en stofvrij zijn. Daarom reinigen we de gevel zodat we mossen, algen, onkruid en hardnekkig vuil van de muren verwijderen. Er bestaan verschillende manieren om de gevel schoon te krijgen. Welke methode we hier exact voor gebruiken, hangt af van de ondergrond, de oppervlakte en de mate van vervuiling. Eens de gevel daadwerkelijk goed schoon is, start de gevelherstelling. Wat we doen is beschadigd steen- of voegwerk vervangen, gaten en kieren dichten en scheuren repareren. Wanneer we klaar zijn is uw gevel opnieuw in zijn best mogelijke staat. Vaak raden we aan om tot slot de muur waterdicht laten maken met een hydrofuge. Daarmee bent u extra beschermd tegen vocht en is de gevel makkelijker te onderhouden.