Crepi of sierpleister is een populaire vorm van gevelbekleding. Het leent zich voor gebruik op elke ondergrond, zowel na gevelherstelling als in nieuwbouw. Een crepi gevel kan in verschillende structuren worden aangebracht en u heeft een zeer ruime keuze aan kleuren.

Voordelen bepleistering met crepi

Een gevelbekleding in sierpleister laat geen vocht door, maar wel waterdamp. Dit is noodzakelijk zodat de gevel alle waterdamp binnenhuis naar buiten kan afvoeren. Crepi is niet alleen voor nieuwbouw geschikt, maar kan ook uitgevoerd worden als laatste stap in het proces van gevelrenovatie. De sierpleister is namelijk prima te combineren met waterwerende behandeling – goed als bescherming tegen vocht én vervuiling – of het plaatsen van een isolatielaag. Dit laatste helpt om de isolatiewaarden van uw huis te verbeteren, terwijl u de gevel een nieuwe uitstraling geeft.

Gevelrenovatie met isolatie en crepi

crepi gevelHet bepleisteren van de gevel is de laatste stap in gevelrenovatie. Eerst reinigen we de gevel om een einde te maken aan onzuiverheden als algen en mossen op de muur. Vervolgens herstellen we beschadigingen aan de muur: barstjes, gaten, kieren of afgebrokkeld metselwerk. Door dit te doen, bekomen we een schone, stevige ondergrond. Isolatieplaten kunnen vervolgens op de herstelde gevel worden aangebracht om het isolatiegehalte van uw woning te versterken. Daaroverheen wordt een dampopen, waterwerende laag van cementering met een wapeningsnet geplaatst. Dit is ter versteviging, zodat er geen barsten in de afwerking kunnen ontstaan. De crepi wordt tot slot als gevelbekleding met de hand aangebracht in de structuur en kleur naar keuze.

Crepi gevel zonder isolatielaag

Als u geen aparte isolatielaag wenst, brengen we het wapeningsnet samen met een waterwerende cementlaag rechtstreeks op de herstelde gevel aan. Omdat we in deze situatie de extra versteviging van de isolatielaag missen, brengen we tot drie van deze lagen – net en cementering – aan om de gevel optimaal te beschermen. Als laatste wordt de sierpleister op de gevel gerealiseerd.

Crepi gevel: waterafstotend en vuilwerend

Zoals eerder vermeld is de laag sierpleister waterafstotend en dampopen. Dit betekent dat de gevel kan blijven ademen, terwijl de crepi uw gevel beschermd tegen doorslaand vocht en de groei van mossen of andere ongewenste levensvormen.

Benieuwd naar onze prijzen om met crepi uw gevel te bekleden? Neem vrijblijvend contact met ons op.