Wanneer uw gevel in penibele staat verkeert, door erosie, slijtage of vochtproblemen kunnen we met een complete gevelrenovatie de buitenmuren weer als nieuw laten lijken. Afhankelijk van de staat van uw gevel – die we kunnen bepalen tijdens een gratis diagnose – zal de gevelrenovatie bestaan uit een totaalpakket van ofwel alle, ofwel enkele van de volgende werken: gevelreiniging, gevelherstelling, gevel impregneren tegen vocht en vuil, en tot slot de geprefereerde gevelbekleding indien dit uw wens is.

Diagnose voor gevelrenovatie

gevelrenovatieNa een analyse van het specifieke probleem in uw gevel pakken we de oorzaak grondig aan en werken de gevel af tot u hem door een ringetje kunt halen. Dryhouse is gespecialiseerd in gevelschade door vochtproblemen en heeft vele jaren ervaring in gevelwerken. Nadat wij klaar zijn, ziet uw gevel er als herboren uit.

Gevelreiniging

Bij ieder volgend onderdeel van gevelrenovatie is het zeer belangrijk dat de ondergrond van de gevel goed schoon is. Wanneer de gevel geplaagd wordt door hardnekkig ingedrongen vuil of de groei van mos, algen of schimmel, is het noodzakelijk om deze eerst te reinigen.

Gevelherstelling

Bij een gevelherstelling checken we de staat van het steen- en voegwerk. We repareren waar beschadigd het metselwerk en vullen barsten of gaten vakkundig op. Gevelherstelling vormt ook onderdeel van de effectieve behandeling van doorslaand vocht. De solide basis van de gevel wordt zo weer tot goede functionaliteit hersteld.

Muur impregneren

Na de gevelherstelling kan het veel voordeel bieden als u de muur ook laat impregneren. Dit houdt in dat we via een laag van een speciaal waterwerend, hydrofoberend middel uw gevel vocht- en vuilwerend maken. De gevel is zo beschermd tegen vocht – vaarwel, doorslaand vocht – en grotendeels zelfreinigend. Deze hydrofuge is een simpel karwei waar u jarenlang gemak aan overhoudt.

Gevelbekleding

De gevel afwerken met een fraaie bekleding? Ook dat kan en er liggen veel keuzes voor u klaar. Of u nu gevelbekleding wenst uit natuursteen of hout, kunststof of steenstrips, het kan allemaal in verschillende patronen en kleuren. Anderzijds kunt u er ook voor kiezen de gevel te laten schilderen met een waterdichte verf. We overleggen met u de voordelen van de verschillende soorten gevelafwerking en checken dat uw gevel optimaal geschikt en voorbereid is voor deze nette final touch.