Een gevelreiniging biedt heel wat voordelen en is zeker het overwegen waard. Met een gevelreiniging zorgt u ervoor dat uw woning er weer stralend uitziet, zodat mossen, algen en vuil verleden tijd zijn en u vermijdt er vochtproblemen mee. Welke methode u het best gebruikt om uw gevel te reinigen hangt af van de ondergrond en de mate van vervuiling. Het reinigen van de gevel kan ook onderdeel zijn van een gevelrenovatie. In dat geval volgt een herstelling van de buitenmuur en mogelijk een hydrofuge.

Soorten gevelreiniging

gevelreiniging, gevel reinigenIn gevelreinging onderscheiden we drie mogelijke categorieën: een schoonmaak met water, met producten van chemische of biologische aard, of een mechanische reiniging. Wilt u zelf een gevelreiniging uitvoeren? Ga dan zeker te raden bij onze specialisten voordat u aan de slag gaat, want niet elke ondergrond is geschikt voor een hogedrukreinging of een straaltechniek.

Reinigen met water

Een stoomreiniging is een vaak gebruikte techniek om de gevel te reinigen met water. Dit wordt vooral bij weinig tot matig vervuilde gevels gebruikt. De kracht van de reiniging zit in de temperatuur van het water, die uiteraard boven het kookpunt ligt. Een groot voordeel van deze techniek is dat het een eenvoudige en een goedkope manier van gevelreiniging is.

Chemisch de gevel reinigen

Heeft u eerder last van hardnekkig vuil, dan kunt u kiezen voor een chemische reiniging. Bij deze methode worden chemische middelen ingezet. Dryhouse gebruikt enkel milieuvriendelijke producten voor dit type reiniging, die bovendien zijn afgestemd op de soort ondergrond. Zo kan de gevel tijdens de schoonmaak geen schade oplopen. Een efficiënte techniek om grote oppervlakken grondig te reinigen.