Uw gevel moet veel verschillende weersomstandigheden doorstaan: alternatief vorst en een hittegolf met de schadelijke uv-stralen van de zon, veel vocht uit regen of sneeuw, en hagel en/of harde wind bij stormen. Dan is er nog het vuil en de aantasting van alledag onder meer door roet, fijn stof of gevel schilderenzure regen. Om de bescherming van uw gevel op te krikken en een fris uiterlijk te herstellen, is uw gevel schilderen om de 5 tot 10 jaar uw aangewezen. Een gevel schilderen doet u met speciale verf voor buitenshuis die waterdicht is, maar dampdoorlatend en uv-stralenbestendig. Dit biedt dus extra bescherming aan de muren, zodat ze langer in goede staat blijven en verkleint het risico op vochtproblemen door doorslaand vocht.

Het beste moment uw uw gevel te schilderen is van lente tot herfst, maar niet bij temperaturen onder 10°C, anders droogt de verf niet goed, of boven de 25°C, want dit droogt de verf juist te snel uit.

Voorbereiding van het karwei

Net als bij andere behandelingen van de gevel, is het ook bij het schilderen van belang dat de gevel in goede conditie is. Onze vakmensen kunnen daarom aanraden eerst een gevelreiniging en, indien nodig, gevelherstelling uit te voeren, voordat het eigenlijke schilderwerk begint.

Dit maakt het verstandig dat we eerst uw gevel aan een gratis diagnose onderwerpen. Zo kunnen we bepalen of het materiaal van de gevel sowieso geschikt is om over te verven, wat de beste bescherming en primer voor de ondergrond zal zijn en of uw gevel eerst de eerder aangegeven opknapbeurt nodig heeft.

Specialist in gevel schilderen

De kwaliteit van uw gevel is van belang voor de bescherming van uw woning en geeft een bepaalde indruk naar de buitenwereld toe. Door een ervaren vakman uw gevel te laten schilderen, geniet u jarenlang van de voordelen van een goed voorkomend huis. Een specialist heeft alle vakkennis en ervaring in huis, zodat u dit karwei met een gerust hart aan hem over kan laten.