Om de levensduur van uw gevel te verlengen, kunt u de gevel laten cementeren. Uw buitenmuur wordt dan bekleed met een dunne laag cement, die versteviging en bescherming tegen extreme weersomstandigheden biedt. Geen nood als u niet van grijs houdt, want cementering is tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast vereffent de cementlaag eventuele ongelijkheden in het steenwerk. Het resultaat is een gelijkmatige, opgefriste en beschermde gevel.

Cementeren gevel na herstelling

cementeren gevelDit cementeren heeft maar nut op een goede ondergrond. Mocht uw gevel dus niet in optimale staat zijn, dan kunt u deze best eerst laten reinigen en herstellen. De herstelling is niet alleen logisch ter bescherming tegen weer een wind, maar ook omdat bij het cementeren gevel de structuur van de ondergrond zichtbaar blijft. Na het cementeren kunt u tot slot afwerken met een hydrofuge als extra protectie tegen vocht en vuil. Op deze mooi afgewerkte gevel zullen geen mossen of algen meer kunnen groeien, wat het onderhoud simpeler maakt.

De cementering kan maar gebeuren met enkele droge, maar niet te warme dagen in het vooruitzicht. Sterk drogend weer of regen hebben een negatieve invloed op het karwei. Het resultaat van een goed uitgevoerde cementering is een gevel met een nostalgische uitstraling die gegarandeerd een extra lange levensduur heeft.