De gevel bepleisteren met crepi of sierpleister geeft uw woning een verzorgde, frisse uitstraling, die tegelijkertijd de muren extra bescherming biedt tegen doorslaand vocht. Hierbij is het van belang om een damp-open pleister te kiezen voor deze gevelbekleding. Dit is een noodzaak om uw woning te laten ademen, zodat een gezond binnenklimaat in evenwicht wordt gehouden en zich geen vochtproblemen voordoen.

Soorten pleister voor gevel bepleisteren

gevelrenovatie, gevel bepleisterenEr bestaan verschillende soorten pleister om de gevel mee te bekleden. Siliconenpleisters zijn erg in trek, omdat ze weerbestendig en onderhoudsarm zijn. Bovendien weren ze algen- of mosgroei. Deze pleister bestaat in veel verschillende kleuren en wordt in verschillende lagen aangebracht. Een siliconenpleister is lichter dan een minerale pleister en dus beter geschikt voor het afwerken van gevelisolatie. Minerale pleisters hebben als voordeel niet alleen ademend te zijn, maar ook duurzaam, milieuvriendelijk, ze behouden zeer lang hun kleur en kunnen in een enkele laag aangebracht worden. Onze specialisten adviseren u graag over welke pleister optimaal is voor uw woning.

Voordelen van gevelbepleistering

Voordeel aan gevelbepleistering is dat het – in combinatie met isolatie – een goede afwerking van een gevelrenovatie is. Crepi laat geen water door als het correct aangebracht is, maar is wel waterdampdoorlatend (wat nodig is om waterdamp naar buiten toe af te voeren.) Gevelbepleistering is tevens te combineren met een hydrofuge die niet alleen vochtwerend is, maar ook een betere weerstand tegen vervuiling biedt.